Om Mogenstrup

Øster Sogn ligger i et naturskønt område mellem Skive og Vinderup. Der er kun 10 minutters gang til Karup Å.

Mogenstrup er hovedbyen i det udstrakte Øster Sogn. Mod nord er de mindre bebyggelser Karstoft og Sepstrup, og mod syd den gamle landsbybebyggelse Trandum. Røjbæk er et lille vandløb, der er sognets grænse mod syd, og samtidig er det betegnelsen for en lille samling gårde og huse langs bækken. Omtrent midt i sognet ligger Trandum kirke, som er opført i 1891 på tomten af en middelalderkirke, der blev nedrevet i 1554.

Midt i Mogenstrup er der en sportsplads med baner til fodbold, beachvolley og tennis og mulighed for mange forskellige aktiviteter. 

Den private daginstitution Søstjernen for børn i alderen 0-6 år ligger lige op til sportsplads og legeplads med blandt andet klatrestativ og svævebane. 

 

Tal & Statistik

Antal indbyggere i Øster Sogn   ca. 400 + børn.

Fra Mogenstrup er der

  • 12 km til Vinderup

  • 28 km til Struer

  • 25 km til Holstebro

  • 15 km til Skive

  • 35 km til Viborg

  • 40 km til Herning/Ikast  

 

Værd at vide for tilflyttere 

I Mogenstrup er der gode muligheder for at finde drømmehuset. Her er nedlagte landbrug, gamle og nye villaer, nybyggede lejligheder mm.

Tilflyttere bliver budt velkommen af Øster Sogns Beboerforening, så de med det samme får muligheden for at få kontakt til lokalsamfundet.

Der bor folk i alle aldersgrupper i Mogenstrup, børnefamilier, unge og gamle, og der er rigeligt med aktiviteter for alle: jagtforening, seniorforening, masser af idræt og meget mere. Hvert år afholdes mange arrangementer, og der kan nævnes Sportsuge, Julefrokost og Dilettant, hvor mange møder op. (Det er en alle tiders måde at lære byen af kende).

I nabobyerne Sevel  og Vridsted er det gode muligheder for at handle de mest basale købmandsvarer.